Hälsa för dig

Kundaliniyoga & Ayurveda i Sävar 

Vill du öka din hälsomedvetenhet och genomföra en förändring i din vardag?

OM LÄRAREN
Linda heter jag och är en kvinna mitt i livet med familj och barn, djur, ett hem nära skogen och ett brinnande intresse för hälsa! Jag lever som jag lär och vet att i dagens samhälle så är det inte lätt att vara lugn, harmonisk och tillfreds med tillvaron. Det är ett högt tryck i samhället idag på oss människor. Därför behöver vi skapa en tillvaro för oss själva där vi kan hitta ro, tid för reflektion och där vi kan umgås med varandra på ett skönt sätt. Yogan och Ayurvedan hjälpte mig bygga det liv jag vill leva, jag började lyssna till min kropp och mitt hjärta och då föll många pusselbitar på plats. Jag tror på att vi själva blir den förändring vi önskar se runt omkring oss! Med värme och närvaro vill jag möta dig som längtar efter att hitta mer harmoni i livet, så jag önskar dig välkommen till Hälsa för dig i Sävar!
YOGAN

Kundaliniyoga är en många tusen år gammal andlig diciplin. Teknikerna är välbeprövade och påverkar alla aspekter av oss. Forskning bedrivs allt mer kring effekterna av yoga som gynnar din hälsa. Du får komma närmare dig själv och din kropp, öka medvetenheten i dig. När vi utövar yoga och lär oss andningsteknik, rörelser och att meditera följer en bättre förmåga att hantera stress, bättre förmåga att slappna av, vi ökar rörligheten, styrkan och vitaliserar kroppens system. Kundaliniyoga passar alla, oavsett förutsättningar eftersom att du alltid utgår ifrån dig själv. Som lärare stöttar jag dig som behöver alternativ vid exempelvis graviditet, smärtproblematik eller fysiska begränsningar.
Du får även tips på hur du kan få in yogan som en del i din vardag. Yoga är såklart det vi utövar på mattan men det kan vara så mycket mer! Du väljer själv vad du vill ta till dig för att göra ditt liv mer yogiskt!

PRAKTISK INFORMATION
I Kundaliniyoga är vi barfota, du har på dig mjuka kläder som du lätt kan röra dig i, se till att inte äta precis innan du ska utöva yoga, om du är hungrig så ät något lätt (du vill underlätta för kroppen att använda energin till yogan och inte till att bearbeta maten). Ha med dig en yogamatta eller ett liggunderlag (om inte annan överenskommelse om utrustning finns). I yogasalen finns sittkuddar och filtar att låna.


OM AYURVEDA

Ayurveda är en livskunskap såväl som en läkekonst. En lära som precis som yogan har rötter 5000-9000 år tillbaka i tiden. Hur vi lever, hur vi äter, hur vi sover, hur vi tänker, hur vi tar hand om kroppen och knoppen enligt naturens lagar är något som skapar bestående effekt. Hur vill du leva? Hur vill du må? Känns det som att du mår bra eller har du krämpor och olika besvär som är återkommande eller mer eller mindre kroniska? Du kan faktiskt hitta svar till varför du mår som du gör genom att kartlägga dina vanor! Jag som Ayurvedisk Hälsorådgivare hjälper dig att hitta tillbaka till den du är och kan erbjuda råd, stöd och även massage och Damm behandling för att åtefå kraften och välbefinnandet.

Ayurveda Konsultation bokar du om du vill ha en genomgång med pulsdiagnostik för att få veta hur det ligger till med kroppens processer och matsmältningen som styr din hälsa enligt denna urgamla kunskap om livet.

Damm behandling kan du boka på eget initiativ såväl efter en konsultation. En oljebehandling med örter som leder dig mot djup avslappning och återhämtning. Oljan läggs på olika delar av kroppen beroende på syftet och dina behov.

Med jämna mellanrum kan du även komma på föreläsningar och inspirerande kurstillfällen som lär dig mer om naturlig hälsa med Ayurveda.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!